Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ötödik rész

2016.01.07

Kedvesek

Már az orkok útja is pusztítástól volt terhes, és láttam a szemén, hogy tudja, amit én: akármi is volt a végén, az csak a nekünk bánatot okozó rombolás és pusztítás lehet. A többi járőr kötelékében haladtunk, de a felderítőkkel ellentétben én mindig a király oldalán maradtam, mint az őrség vezetője. Csak tíz év telt ez azóta, hogy ilyen magasra léphettem a ranglétrán, és eddig még nem csalódott bennem - vagy egyszer sem mondta.
Atyám teste egy szempillantás alatt megfeszült, senki sem vette észre, de olyan feszült volt, mint egy jól felhúzott íj.
„Királyom?”, suttogtam, mert még nem figyelmeztette a katonákat.
„Nyugalom, Legolas. Ne félj”, súgja vissza.
Leveszem az ujjaimat a késem markolatáról, és várom, mit fog tenni.
„Miért habozol az árnyékban, gyermek?”, kérdezte hangos, mély hangon, ami betöltötte az erdőt. Mindenki követte a tekintetét, és egy fa mögül egy lángvörös hajú kislány lépett elő.
A gyermek koszos volt, ruhái szakadtak, arca csupa sár, könny és vér. Fejét lehajtotta, nem bírta állni a király pillantását, teste remegett a kimerültségtől. Teljes csend honolt a harcosok közt.
„Az orkok nálatok jártak.” Ez nem kérdés volt.
„Igen”, nyüszített a gyermek, s szeme könnybe lábadt.
Értetlenül néztem apámra, ahogy levette a fejéről a koronát, és rám se nézve a kezembe adta. Letérdelt a sáros füvön, talárja követte minden mozdulatát.
A gyermek felé nyújtja a kezét, mindenki által nyilvánvaló gesztust téve. Tétován, a kis vörös hajú lány megfogja a kezét, a méretbeli különbség kettejük között fájdalmasan nyilvánvaló. Atyám szeme tágra nyílik a kedvességtől és együttérzéstől, hirtelen minden zöldebbnek és élőbbnek látszik.
Mindenről megfeledkezve, a kislány a karjaiba veti magát, és keserves zokogásba kezd.
„Csitt, csitt, kicsi lány...” Gyengéden simogatja az arcát, vörös és ezüstszín köpenyét védelmezően a piszkos gyermek köré tekeri, és a karjába veszi. „Pihenj most, man le trasta innas al hir. Hosszú az út hazáig, de most már biztonságban vagy.”

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Awww

(Viki, 2016.01.07 06:41)

Egyszerűen csak awwwwwwwww :3 <3

Re: Awww

(Detti, 2016.01.07 06:57)

Thranduilnak mégis van szíve *-*